168 Часа, Паола ХюсеинТрифонов обяви в ефира на Би Ти Ви,че

...
168 Часа, Паола ХюсеинТрифонов обяви в ефира на Би Ти Ви,че
Коментари Харесай

168 Часа: Слави дълго подготвял изявлението. Цял месец на екрана се изписвало Очаквайте

168 Часа, Паола Хюсеин

Трифонов разгласи в ефира на Би Ти Ви,че шоуто свършва на 31 юли

Изявлениетона Гергьовден подготвяно от дълго време.



Телевизия или партия ще прави Слави Трифонов, откакто самичък стопира шоуто си по Би Ти Ви?

Телевизия или партия ще прави Слави Трифонов, откакто самичък стопира шоуто си по Би Ти Ви? Да има своя телевизия, пък въпреки и дребна, е една от фантазиите му от години насам, описват близки негови сътрудници. Същевременно цялата му политическа интензивност, която се вижда даже и зад кулисите на шоуто, издава упоритост за присъединяване в политическия живот.



Има и трети ход - да направи напълно ново тв предаване.

“Когато има нещо за казване, ще го обявим в предаването, както до момента ”, беше единственият коментар на екипа пред “24 часа ”. Едно е несъмнено - към момента няма да се пенсионират.

Как се стигна до

разрива сред

Трифонов и

Би Ти Ви?

“Очаквайте Гергьовден ” върху черен бланк! Цял месец “Шоуто на Слави ” излъчва тази автореклама, само че едвам след 6 май - деня, в който Слави Трифонов разгласи, че напуща Би Ти Ви, тя закупи дълбокосмислен смисъл.

Навръх Гергьовден най-популярният български ефирен водещ оповести: “На 31 юли тази година това премеждие ще свърши. Тоест “Шоуто на Слави ” ще спре да съществува. ” (Виж цялото изказване по-долу.)

Трифонов изясни в ефира, че на процедура тогава изтича договорът на предаването с Би Ти Ви и той няма желание да го възобновява.

Оказа се, че новината е изненадала освен феновете, само че и работодателите му от Би Ти Ви.

“Водим диалози със “Седем осми ” и както нормално поканихме Слави да продължим съдействието си след сегашния сезон, само че не сме стигнали до резултат. Все още нямаме формален отговор от “Седем осми ”. Ще се изясним в идващите няколко дни в публична среща. ” Тези три фрази са единственият коментар към този момент на първата частна национална телевизия у нас, която преди 19 години с самоувереност разгласи, че Трифонов ще прави вечерно токшоу в ефира ѝ по образеца на доста сполучливите американски сходни излъчвания (шоуто на Джей Лено, на Конан О`Браян и др.).

Какво ще прави

Слави?

От една година тв водещият оглеждал съответна телевизия, с цел да я купи. Тя е относително дребна и не може да се мери с огромните в българския ефир. По думите на хора от тв бизнеса става въпрос или за ефирната “България он ер ”, или за кабелната “Евроком ”. Или за нещо напълно друго от обичайните линейни малките екрани - да е онлайн.

“Не се водят договаряния за продажбата на малкия екран, както и не се водят договаряния със Слави Трифонов ”, споделиха от “България он ер ” пред “24 часа ”.

“Не е идвал на оглед. Нямам такава информация ”, сподели Петьо Стайков, прокурист на шефа в “Евроком ”.

Впрочем фантазията на Трифонов да има своя телевизия била от години, описват негови сътрудници. Той бил все по-обиден на управлението на Би Ти Ви, което два пъти стопира предаването му през 2017 година и го принуждава да следва прецизно контракта си, съгласно който би трябвало да прави предаване с развлекателно-информативен темперамент. А както е известно от историята на шоуто, а и на другите излъчвания на Слави, той обича да приказва и за политика и да раздава оценки от екрана.

Има и още нещо - Слави и екипът му снимаха първите издания на няколко тв формата за Би Ти Ви - “Сървайвър ”, “Мюзик айдъл ”, “България търси гений ”. В един миг малкия екран ги взе от продуцента и стартира да си ги прави сама. Естествено е приходите на продуцентската къща на Слави “Седем осми ” да намалеят.

“Може би първи крачки към политиката ”, споделиха с недомлъвки от шоуто незабавно откакто Слави разгласи в ефира, че си потегля. Тв водещият неведнъж е показвал, че не е надалеч от мисълта за правене на политика. Евентуална негова партия надали има шанса да е доста огромна, само че пък в актуалните политически условия, когато в цяла Европа се чакат пъстри парламенти, даже и дребна групировка може да играе значима роля.

“В екипа на Слави имат много идеалистично отношение към политиката ”, споделят близки до работата на шоуто. По думите им те в действителност имат вяра, че могат да трансформират системата. Ако чакат обаче до парламентарните избори след 2 години, без да са на екран през това време, известността им мощно ще спадне, считат политически наблюдаващи. Затова залозите за партия на Слави са едвам 20% към този момент, демонстрира къса анкета на “24 часа ”.

Категорично несъмнено е обаче, че “Шоуто на Слави ”

ще вдигне най-малко

два пъти

рейтинга си

през идващите три месеца, плануват медийни експерти. Причината е, че стартира противоположното преброяване - т.е. към този момент е разгласен краят на шоуто и всеки ден ще се гледа от ден на ден, тъй като то свършва. По същия метод сега се следи сходна нервност за последния сезон на “Игра на тронове ” - най-успешния тв сериал в света. Краят му обаче идва и в този момент го гледат даже хора, които преди не са и чували за Денерис Таргериан и Джон Сноу (герои от филма). Впрочем инспекция на “24 часа ” в книжарниците и онлайн групите за шерване на книги сподели, че към този момент има повишено търсене на всички книги за Слави Трифонов.

Едва ли някой подозира, че Слави и хората му ще се пенсионират или ще се разбягат и всеки ще прави нещо поединично. “Слави в никакъв случай не е вложил в техника и камери, тъй като влага в хора. И в никакъв случай не ги е изоставял ”, споделят негови доста близки сътрудници.

Уж изненадващото изказване в шоуто в действителност е усърдно подготвяно от месеци. Съвсем съзнателно то се случва навръх Гергьовден - и феновете, и почитателите от многолюдните концерти на Слави знаят, че това е техният ден с песента за свети Георги и рефрена “Пролет пукна, ние не ”.

Моделът, по който той разгласи, че поставя завършек на шоуто, доста припомня метода, по който преди време спря “Хъшове ”. Тогава предаването се излъчваше по тв “7 дни ” и всякакви кабеларки. Парите обаче свършват и Слави със сълзи на очи афишира края на “Хъшове ”. След 3-4-месечна пауза, когато финансово нещата се стабилизират, предаването още веднъж потегля в ефира актуализирано и още по-гледано.

Малко по-късно - през 2000 година, екипът е поканен да прави “Шоуто на Слави ” в новата Би Ти Ви. И започва с последния им концерт “Хъшове на сбогуване ”. По това време малкия екран е благосъстоятелност на медийния магнат Рупърт Мърдок и нейни шефове у нас са американецът Албърт Парсънс и Светлана Василева. Именно те избират Слави и екипа му и на процедура шоуто се трансформира в структуроопределящо предаване за новата телевизия дружно с новините. Впрочем то е един от програмните стълбове на Би Ти Ви и до ден сегашен.

Защо си потегля

Трифонов?

“От доста време насам аз и моят екип не се усещаме част от медийната среда. Не се усещаме на място ”, изясни той в гергьовденското шоу.

Повече мнения от страна на шоуто няма.

Подозренията за невисок рейтинг, съпроводен с опита на Слави да напусне самичък, преди сякаш да бъде свалено предаването, се оказаха празни приказки. По подигравка на ориста ден след изказването му (на 7 май) Би Ти Ви пусна лист на най-гледаните 50 тв излъчвания у нас през април, направен от пийпълметричната организация ГАРБ. (Виж листата по-долу.)

Впрочем от години медията демонстрира обществено тези рейтинги при започване на всеки месец. Според тях “Шоуто на Слави ” е на 10-о място през април със междинен рейтинг 11,8 пункта, 799 300 фенове и 38,6% дял от аудиторията. Данните за първите месеци на 2019 година са сходни - през януари рейтингът на шоуто е 12,6 пункта, през февруари - 12.

Почти непроменена е гледаемостта на предаването и през последните 2 години. За 2018 година междинният му рейтинг е 11 пункта със 747 900 фенове и 37,1% дял от аудиторията. През 2017 година рейтингът е 11,9 пункта, феновете са 818 900, като шоуто заема 39,9% от тв аудиторията.

Факт е, че гледаемостта му е намаляла в съпоставяне със старта на шоуто през ноември 2000 година, както и през първите години на съществуването му, когато доближаваше галактически стойности. До 2004 година са го гледали приблизително сред 2 и 3 милиона фенове на вечер. Обяснението на медийните наблюдаващи е, че сходен спад е безусловно естествен за толкоз дълъг ефирен живот - 19 години. Още повече че медийната конкуренция се усили несравнимо по отношение на първите години на прехода, когато имаше една държавна телевизия и една частна национална. Днес обичайните тв канали - ефирни, кабелни и цифрови, са над 300, а към тях се прибавят и новите медии онлайн.

Какво се случва

с Би Ти Ви?

След 19 години в ефира на една телевизия не е чак толкоз изненадващо, че едно предаване ще спре, споделиха импровизирано от медията след изказването на Слави.

След като всички се питат какво ще прави той след 31 юли, идващият въпрос е какво ще излъчва Би Ти Ви на негово място.

Засега никой не желае да се ангажира с дълготрайни проекти. От малкия екран въпреки всичко обявиха, че всяка уважаваща себе си медия има какво да предложи на феновете си. В момента обаче тв екипът е по-зает с откриването на новото си хай-тек студио, което следва напълно скоро.

Междувременно в медийните среди от ден на ден се приказва за продажбата на Би Ти Ви, изключително откакто притежателят ѝ съдебномедицинска експертиза съобщи преди два месеца в публично съобщение, че преглежда опциите да продава малките екрани си и поотделно, а не в пакет.

 

Цялата обява ТУК

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: